błyszcząca

Błyszcząca folia na bazie BOPP do laminowania na gorąco. Folia jest dwustronnie aktywowana. Folia posiada ...

pełny opis

matowa

Matowa folia na bazie BOPP do laminowania na gorąco. Folia jest dwustronnie aktywowana. Folia posiada ...

pełny opis

velvet aksamitna

Matowa folia na bazie BOPP do laminowania na gorąco. Jedna strona posiada wyjątkowe wykończenie ...

pełny opis

Scuff Free Matt

Folia BOPP matowa z klejem EVA do laminowania na gorąco.

pełny opis

Strukturalna Len

Matowa folia na bazie BOPP do laminowania na gorąco. Jedna strona posiada wykończenie o strukturze lnu.

pełny opis

Digital
błyszcząca i matowa

Termofolia transparentna na bazie BOPP do laminowania wydruków cyfrowych.
 

pełny opis

Matowa folia na bazie BOPP do laminowania na gorąco. Jedna strona posiada wyjątkowe wykończenie przypominające aksamit. Folia jest dwustronnie aktywowana. Folia posiada warstwę kleju termotopliwego, który umożliwia łączenie folii z papierem przy pomocy wysokiej temperatury i docisku.

Zalety:

  • Aksamitna w dotyku
  • Zwiększony efekt zmatowienia dzięki bazowej folii matowej
  • Naturalny wygląd
  • Lepsze wiązanie z papierem
  • O podwyższonej odporności na zarysowania, w porównaniu z foliami standardowymi
  • Odpowiednia do uszlachetniania
  • Możliwość foliowania wydruków cyfrowych po uprzednich testach
  Jednostka Metoda Velvet
Grubość mikron Nikon Digimicro 32
Gramatura g/m2   30,5
Wydajność m2/kg ASTM D-4321 32,79
Napięcie powierzchniowe od str. kleju (min.) dyn/cm ASTM D-2578 36
Napięcie powierzchniowe od str. matowej (min.) dyn/cm ASTM D-2578 50
Połysk (str. matowa) 45° Gardner ASTM D-2457 5-6
Temperatura laminowania °C   100-120
Szerokość roli mm   standard 420,490, 690 + inne dowolne
Długość nawoju  m   500 i 2000

MD- kierunek wzdłuż
TD- kierunek poprzeczny

Zastosowanie:

Laminowanie na gorąco zadrukowanego i niezadrukowanego papieru i kartonu: okładki, ulotki, plakaty itp.

Zalecenia odnośnie laminowania termofolią Velvet

  • Termofolia Velvet może być laminowana w temperaturze 100-120°C. Jakkolwiek optymalne warunki powinny być dobrane biorąc pod uwagę szybkość laminowania i stabilność wymiarową.
  • Powierzchnia folii Velvet wykazuję mniejsze przewodzenie ciepła, stąd zaleca się wybór optymalnych warunków laminowania dostosowując temperaturę, docisk i szybkość. Te warunki są różne dla różnych maszyn oraz są zależne od umiejętności operatora.
  • Zalecane jest stosowanie temperatury około 10 -20°C wyższej niż w procesie laminowania standardową folią matową. Podobnie prędkość laminowania powinna być zredukowana o 30 – 40% w stosunku do stosowanej dla standardowej folii matowej.
  • Koniecznym jest upewnienie się, że zadrukowana powierzchnia jest dobrze wyschnięta przed laminowaniem.
  • W przypadku laminowania dwustronnego konieczne jest efektywne wychłodzenie arkuszy przed laminowaniem drugiej strony. Zalecane jest wykonanie prób na przyczepność.
  • Szczególnie zaleca się ostrożne obchodzenie się z folią i zachowanie czystości, gdyż kurz lub zanieczyszczenia(w tym odciski palców) mogą zepsuć luksusowy wygląd folii.
  • W przypadku pojawienia się zanieczyszczeń na powierzchni folii, należy je usunąć przecierając bawełnianą szmatką bez żadnych płynów.
  • Zaleca się ochłodzenie (sezonowanie) jednej powierzchni przed kontynuacją laminowania z inną powierzchnią.
  • Dalsze procesy obróbki i uszlachetniania zaleca się przeprowadzać po upływie co najmniej 24 godzin.

 

Strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy cookies w celach funkcjonalnych, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z witryny oraz w celu tworzenia anonimowych statystyk serwisu. Jeżeli nie blokujesz plików cookies, to zgadzasz się na ich używanie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies zmieniając odpowiednio ustawienia Twojej przeglądarki. Zobacz politykę prywatności. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 

Polityka cookies

  1. Serwisy Usługodawcy nie zbierają w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Wolff Trading Sp. z o.o. NIP 526-00-20-249 Trakt Lubelski 187, 04-667 Warszawa,
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd